/var/www/vhosts/compactcarshow.nl/httpdocs/media/background/Goedkoopste compact cars met 7% bijtelling.jpg

Goedkoopste compact cars met 7% bijtelling

 

Lage bijtelling blijft een hot item nu de categorie met 0% bijtelling is verdwenen, maar er zijn wel een aantal compacte auto's met een CO2-uitstoot tot 50 g/km, waarvoor 7% bijtelling geldt als gewilde leaseauto's. Er komen steeds meer van die auto's bij in deze categorie, maar dat zijn geen compact cars en ze zijn ook veel duurder dan 50 mille. Hieronder stellen we kort de 5 goedkoopste compacte middenklassers in het C-segment voor met slechts 7% bijtelling.

1 De Toyota Prius 1.8 Plug-in Hybrid Aspiration vanaf € 34.450,- is momenteel de goedkoopste auto met 7% bijtelling. Ondanks zijn grote bekendheid en lange looptijd lijken de verkopen van de Prius Plug-in compleet ingestort te zijn ondanks zijn zuinigheid. Wellicht is dat te wijten aan zijn bescheiden topsnelheid van 85 km/u bij elektrisch rijden. Ook de op stapel staande 4e generatie Prius met een nieuw platform met de mogelijkheid van vierwielaandrijving zal ook debet zijn aan de tanende afname van het huidige model.

2 De Ford C-Max Plug-in Hybrid Titanium Plus is met een prijs van € 34.995,- nauwelijks duurder dan de Prius en biedt het meeste ruimte in zijn klasse. De C-Max combineert een 120 pk sterke 2 liter benzinemotor met een 7,6 kW accupakket. De Grand C-Max is overigens een minder aantrekkelijke versie dan zijn 14 cm kortere broertje die technisch grotendeels gelijk is aan de populaire Focus met het nieuwe familiegezicht.

3 De Volkswagen Golf 1.4 TSI GTE is een hybride versie vanaf € 37.950,-. Daarnaast is er ook een volledig elektrische e-Golf met een 115 pk elektromotor die in eco stand een topsnelheid van 155 km/u heeft, maar slechts een actieradius van hooguit 130 km. De GTE is met 204 pk een aantrekkelijker bijtellingskanon, maar verwacht geen rijeigenschappen en prestaties van de Golf GTI.

4 De Audi A3 Sportback 1.4 TFSI e-Tron Attraction kost minimaal € 39.700,- en is met die prijs een directe concurrent van de grotere Opel Ampera, die inmiddels al over zijn hoogtepunt heen is. De Audi ziet er uit als een 'normale' A3, maar valt in dezelfde fiscaal gunstige 7% categorie als auto's die er veel buitenissiger uitzien.

5 De krap 4 m lange BMW i3 Rex vanaf € 39.990,- is bijna net zo extreem vormgegeven als de i8 sportwagen, maar kost maar iets meer dan een kwart met een 647 cc 2-cilinder range-extender. Het is in Duitsland al een populaire keuze voor mensen die met een wat kleiner budget tot 50 mille echt iets bijzonders willen rijden met behoud van fiscale voordelen.

CabrioVaria
Autoservice Deinum: meer dan een halve eeuw Automobielkennis! Peugeot Darl' Mat 402 roadster uit de jaren
JB Autoservice gespecialiseerd in VW, Audi, Seat en Skoda.
Garage Bonhof, APK, keuring station, en airco specialist in EPE. Alle occasions voor u geselecteerd. Vertrouwd een auto kopen doet u bij Garage Bonhof in Epe.
WWW.ARTVO.NL, sterk in elk merk maar gespecialiseerd in klassieke Renaults.
Uw Peugeot Specialist in Midden Nederland voor onderhoud, tuning en maatwerk.
VICTRACE staat voor VICTORIE & RACE = VICTRACE. Sinds 1986 heb ik mij bezig gehouden met het verfilmen van Historic- & Classic Car & Motorcycle events in binnen- & buitenland.
Joop Stolze Classic Cars in De Lier
Advertentie Ruimte 270 x 125 pixels
European Veteran Rally
Advertentie Ruimte 125 x 125 pixels