/var/www/vhosts/compactcarshow.nl/httpdocs/media/background/Honda Jazz.jpg

Ruimere en lichtere Honda Jazz

De Jazz heeft het typerende familiegezicht van de huidige Honda modelreeks meegekregen.

De Jazz heeft het typerende familiegezicht van de huidige Honda modelreeks meegekregen.


Honda maakt er een gewoonte van om haar productiemodellen nagenoeg hetzelfde uiterlijk mee te geven als de concept cars. Ook met de nieuwe generatie Jazz is dat weer het geval. De nieuwe Jazz reed in Japan al een tijdje rond als Fit, die als twee druppels water lijkt op het nieuwe productiemodel waardoor het verrassingseffect echter minder is.

De nieuwe (Europese) Jazz is liefst 9,5 cm langer is dan zijn voorganger en de wielbasis nam met 3 cm toe. Volgens Honda heeft de Jazz daarmee de meeste been-, schouder- en hoofdruimte in zijn klasse. De bagageruimte meet 354 liter en met de achterbank plat neemt dat toe tot 884 liter. Dankzij de 'magic seats' achterin kun je de zittingen en leuningen van de stoelen op allerlei manieren op- en neerklappen.

Nieuwe 1.3 benzinemotor

De Jazz staat op een nieuw platform met lichtere componenten en mede daardoor is het totale wagengewicht afgenomen. Nieuwe schokdempers en een andere geometrie van de voorwielophanging moeten de rijeigenschappen verbeteren. Dankzij een betere geluidsisolatie is de Jazz binnenin stiller. Daarnaast gebruikt Honda in het interieur ook mooiere materialen. Via het 7 inch touchscreen of een eenvoudiger 5 inch LCD-informatiescherm bedien je de meeste functies. De Honda Connect-interface werkt met het Android-besturingssysteem en kan overweg met Mirrorlink, Wifi, Bluetooth, HDMI en usb. De nieuwe Jazz heeft afhankelijk van de uitvoering actieve en passieve veiligheidstechnologieën, zoals Intelligent Speed Assist, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition System en High-beam Support System. Het City-Brake Active System is standaard op alle versies. Bij de introductie van de Jazz deze zomer is deze leverbaar met een nieuwe 1.3 liter benzinemotor met 102 pk, die naar keuze kan worden gekoppeld aan een 6-handbak of een CVT-automaat.

Een opvallend hoog oplopende taillelijn met een vouw in de flanken maakt de Jazz dynamisch ogend.In het beter geïsoleerde interieur zijn ook mooiere materialen toegepast en is er een 7 inch touchscreen voorhanden.

CabrioVaria
Autoservice Deinum: meer dan een halve eeuw Automobielkennis! Peugeot Darl' Mat 402 roadster uit de jaren
JB Autoservice gespecialiseerd in VW, Audi, Seat en Skoda.
Garage Bonhof, APK, keuring station, en airco specialist in EPE. Alle occasions voor u geselecteerd. Vertrouwd een auto kopen doet u bij Garage Bonhof in Epe.
WWW.ARTVO.NL, sterk in elk merk maar gespecialiseerd in klassieke Renaults.
Uw Peugeot Specialist in Midden Nederland voor onderhoud, tuning en maatwerk.
VICTRACE staat voor VICTORIE & RACE = VICTRACE. Sinds 1986 heb ik mij bezig gehouden met het verfilmen van Historic- & Classic Car & Motorcycle events in binnen- & buitenland.
Joop Stolze Classic Cars in De Lier
Advertentie Ruimte 270 x 125 pixels
European Veteran Rally
Advertentie Ruimte 125 x 125 pixels